Yat Tutkunlarının Popüler Mekanı Göcek

Yat Tutkunlarının Popüler Mekanı Göcek

1980 yılına kadar küçük ve sessiz sakin bir köy olan Göcek Türkiye’deki turizm bilincinin gelişmesiyle keşfedilmiştir. Bu zamandan sonra kendini hızla geliştirmiş ve bölgede turizm açısından bir önem kazanmıştır. Göcek, kültür ve çevre değerleri bakımından Türkiye’nin en güzel yörelerindendir.Tam bulunduğu yer Toros dağlarının Akdeniz’de bittiği yerdir. Bu dağların arasında sıkışmış bir görüntüye sahiptir.

Göcek, Türkiye’nin güney batısında Muğla ili Fethiye İlçesinde yer almaktadır. Dalaman Havalimanına yalnızca 22 km. uzaklıktadır. Göcek'e ulaşmanız için uçaktan indikten hemen sonra Dalaman Havalimanı'nda kiralık araçlarımız mevcuttur. Fethiye Körfezi içerisinde bulunan ve Göcek koyu olarak anılan sahilde yoğunlaşmış bir yerleşimdir.

Kusursuz doğası ve denizi ile Akdeniz’in popüler bir mekanı olarak kabul edilen Göcek’te turizm sezonu Nisan ayından Kasım ayına kadar sürmektedir. Mavi yolculuk için önemli duraklardan bir tanesi olan Göcek, adaları ve koylarıyla gelen tüm konuklarına ucuz ve güvenilir bir tatil sunmaktadır. Bir çok adanın ve birbirinden güzel koyun bulunduğu Göcek’te olmazsa olmazların biri de 12 Adalar turudur. Bu mavi yolculuk turuna her gün belli saatler aralığında turlar düzenlenmektedir. Göcek yat tutkunlarına sadece marinaları ile değil konaklama, eğlence vb. bir çok alanda da hizmet vermektedir. Göcek’te konaklamak isteyenler için bir çok seçenek vardır. Otel, Apart Otel, Villa, Butik ve Pansiyon bakımından zengin bir tatil beldesidir. Kordon boyunca uzanan Göcek restaurantlarında denizden hafifçe esen meltem rüzgarları eşliğinde yemek yemek keyif katacaktır.

Göcek son yıllarda, doğa tutkunları ve yatçılar tarafından gittikçe önem kazanmaya başlamıştır. Göcek dünya denizi üzerinde nadir bulunan çoğu yata limanlık etmiştir. Göcek, denize ilk açılış için dünyanın en iyi bölgesidir. Göcek Ege ve Akdeniz sularındaki rotalara en kolay çıkış yapılabilen ve rotası üzerinde birbirinden mükemmel hedefler barındıran bir başlangıç noktasıdır. Özel Çevre Koruması altında olan Göcek’te çok katlı binalar ve tesisler bulunmamaktadır. Yapımına da izin verilmemektedir. Likya uygarlığının izlerini taşıyan bir çok antik tarihi eser taşıyan kalıntılar bulunmaktadır. Ada ortasında dahi bulunan bu kalıntılar gelen misafirler tarafından büyük ilgi görmektedir.

Gelen yabancı misafirler tarafından da büyük ilgi ve beğeni gören Göcek yurt dışındaki bazı dergilerde de tanınmayı başarmıştır. Akdeniz ikliminin etkisindeki bu büyüleyici belde de yaz sezonu Mayıs’ın başında başlar ve ekim sonuna kadar sürer. Yaz aylarında bazen bunaltıcı sıcak görülür. Göcek, Fethiye ilçesine bağlı güzel şirin ve kendi halinde bir sahil kasabasıdır. Gezmeniz, görmeniz gereken yerlerden bir tanesidir. Bu bizden size bir tavsiye…

İlginizi Çekebilir
Whatsapp Telefon